De juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment. Dat is een essentiële voorwaarde om van uw onderneming een succes te maken. Goede werknemers – in vaste dienst of tijdelijk – zijn uw belangrijkste asset.

Daarom krijgt doordacht Resource Management terecht een steeds belangrijkere rol.
Interim werk dat naadloos in te passen is wanneer daar direct behoefte aan is, gerichte werving en selectie opdrachten voor de wat langere termijn.
Onmisbare onderdelen: strategische personeelsplanning – global recruitment – uitgekiende talent acquisition en employer branding.

Strategisch wil zeggen: voorspellend, niet alleen wat aantallen banen of vacatures betreft, vast of tijdelijk, maar ook rekening houdend met functie-inhoud nu en straks.
Global recruitment is een sterk punt van Talenteer – prefect passende kandidaten van niveau zijn dun gezaaid; uw toekomstige werknemer met talent kan ook best in het buitenland wonen. Grote kans dat zo iemand meer aanbiedingen krijgt voor een baan. Talenteer weet uit ervaring dat snelheid dan geboden is.
Employer branding? Net als bij producten, is effectieve marketing met het oog op de aantrekkelijkheid van de organisatie zelf als werkgever steeds belangrijker. Wie weet zijn voor die ene, lastig te vinden kandidaat uw bedrijfscultuur of uw uitspraken over maatschappelijk verantwoord ondernemen wel pull factoren van belang?

Alles moet tenslotte kloppen voor de perfecte match, vinden wij bij Talenteer.